Friday, October 06, 2006

Memohon Cuti (Raya)

Aku menghantar borang cuti (ya! ya! cuti raya!) kepada En. Asin. Selaku HOD.

Keluar dari pejabat dia aku terjumpa Syikin.

"Kin, kau cuti bila?" aku.

"Aku cuti dari 23 sampai..." syikin

"Bukan cuti raya la" sahut ku memotong cakap Syikin,"cuti puasa! Wahahahahaha" aku. Sambil berlalu pergi dari situ.

Sayup sayup aku terdengar Syikin mencarut. "Cibeng!"

P/s : cibeng tu apa ha?

30 Bangsawan Menatang Sembah:

Amanitium Cho said...

haha, mau kene pukul dengan dia. nasib dia puasa time tu.

p/s: dude, aku baru perasan sembilan watak bawah banner kau. ada burung layang layang nara. haha.

Bunga Rampai said...

hahaha....seawal ini saya boleh ketawa!. Terima kasih menceriakan pagi saya.

Salam.

INDERA KENCANA said...

Cibeng itu ialah spesis gabungan genetik Cencorot dengan Kambing@kambeng..

Anonymous said...

bukan, cincau+beng(ais)= cibeng. utk buka posa kut.

kingbinjai said...

amaniitum : ha ha

bungarampai : sama sama

indera : ha ha ha

gitartong : hai awal lagi ni he he

BooK said...

cibeng itu cinabeng yang dipendek kan. atau mungkin nama sebenar singabeng.

kingbinjai said...

ha ha

Lan Rambai said...

Cibeng adalah kata-kata makian yang bersopan di bulan puasa ini.. kalau bukan bulan puasa, pasti beng itu digantikan dgn bai hahahaha

kingbinjai said...

wahahha

blackpurple @ jowopinter said...

Cibeng..? Baru ni dengar....Cuba kau 'goggle'kan....hehe

Rie said...

hahahaha cencurut + kambeng = cenbeng

tapi

Cindawan + kambeng = cibeng

betul....

13may said...

cicak kobeng selalu mencarut menggunakan perkataaan cibeng.... hahha..

kingbinjai said...

bp, esis, 13may : ha ha ha ha

Kemat said...

pompuan kengkadang malu bila di tanya ttg cuti puasa walaupun mereka dibenarkan tidak berpuasa bilik uzur..namun ader lelaki yg tak segan silu pose biarpun tak de uzur

dingin said...

maknanya,
dia masih bisa

untuk berahi

ehehe

Anonymous said...

aku rasa dia dok nyanyi lagu riki martin tu

cibeng..cibengg...

hahahaha..

el-Maaniq said...

suruh Syikin call aku. aku try call dia tak dapat-dapat.

busy sgt ke dia tu?

kingbinjai said...

kemat : ya ya betul

dingin : ha ha kau baru berbuka ya?

neezie : ha ha

el : jangan. tak terlayan kau nanti. kene bayar kifarah kau nanti. ha ha ha

Anonymous said...

ooo king dah pandai ye ko pekena orang....

cibeng tu maknanya ... cincau bengong... hahaha

Anonymous said...

hehehe,baca entri takat senyum je tapi bila baca komen memasing..

kingbinjai said...

jamri : aku biasa! ha ha

ungku nor : entry yang bes ni tidak menjanawa keketawaan? sah tahap humor anda adalah rendah.

tumismenumis said...

Apa tujuan sebenarnya ko tanya bila pompuan cuti poser ni?

Bila ko start cuti dude?

kingbinjai said...

saja.

aku stat cuti 26...op! cuti raya ke cuti pose? ha ha ha

Fazira Albaijure said...

start cuti 26? 26 ramadan ke oktober? 26 oktober tu bukan dh raya ke 3 ke.. huhu..

kingbinjai said...

26 oktober.

yerle, raya ketiga, raya pertama dan raya kedua kan public holiday? so saya apply cuti dari 26 ler, so teknikali saya stat cuti dari 26 ler...

Anonymous said...

hahahahahaaa..betul la tu. King amek cuti lepas raya.
kan King kan?

#sangat lawak soklan queserasera itu!

kingbinjai said...

ya ya

Fazira Albaijure said...

aa itu macam ka.. keje gomen ke? padan la. lupa pulak! huhu.

kingbinjai said...

tak tak. swasta. :)

Ungku Nor said...

Yepp..TNB pun kasik cuti hari Isnin tu kat staff.
Saya tau sebab suami saya 'orang karen',hehe.