Friday, December 08, 2006

Beta

Yeay!!! Aku telah berjaya mengupgrade kan diri ke beta version. Tanpa hilang sebarang posting yang lama. Yeay!!!

Tapi sayang, semua komen haloscan hilang hai... Haloscan belum bersekutu dengan Blogger lagi. Kena tunggu lagi.

Takpelah yang penting happy! Yeay!

Kau orang bila lagi nak upgrade?

8 Bangsawan Menatang Sembah:

INDERA KENCANA said...

Bang,
Aku nak, aku nak...

raiedzall said...

waa.. best2x cenggane ko buat?

kingbinjai said...

indra : raiedzall :

1. anda perlu ada blogger acc. bukan yg beta. tetapi yg lama.

2. login masuk.

3. masa di dashboard kau akan nampak dia punya notice. bla bla bla, pastu ada kenyataan : switch to blogger beta now! klik perkataan tu

4. follow step dia satu persatu.

5. oh ya, korang kene ada akaun gmail. kalau takde masa step 4, dia akan suh kau apply. ko apply je la.

6. sesudah menjadi blogger beta, template blog kau masih follow templat yg lama. klik "template" bar, klik "edit html" dan follow arahan di situ dan walla! kau dah bertukar ke beta version.

selamat mencuba!

p/s : jika terjadi apa apa kingbinjai tidak bertanggungjawab harap maklum!

Sikenit Comel-AminBakish said...

King, kalo tukar ke beta, template lama jadi hapus kira ke... ?

tak lawo lah template King yang ni.. hahaha jangan marah.. (tapi sungguh, tak besh, hitam itu menawan hehehe :D)

kingbinjai said...

sikenit : bila tukar template lama tak hilang, tapi tak dapat features beta. utk dapatkan features beta kene tukar template beta version punya. ya king tau yang ni tak lawo, tapi nak dapat beta version punya pasal he he he

queserasera said...

uiks, hilang ke? sy nye ok je~

gitartong said...

apa yang bagus version beta ni?

kingbinjai said...

q:mungkin pasal template anda sudah ada dalam beta version. saya punya template 3 kolum sendiri ubah. takde dalam beta version harap maklum

gitartong : tgk blog aku pun dah rasa kebestannya