Wednesday, November 01, 2006

Berkata

"Kebebasan tanpa batasan bukanlah satu kehidupan. Sebaliknya satu kehancuran yang menyeluruh."
- kingbinjai.

17 Bangsawan Menatang Sembah:

13may said...

"kebebasan tanpa batasan" - silap langkah akan membawa musibah yg dasyat...

kingbinjai said...

ooo ooo lajunya reply! ha ha

INDERA KENCANA said...

Betul. Betul. Aku sokong.

blackpurple said...

Kebebasan itu punya batasan tapi batasan tak punya kebebasan...

Isk.....apa aku cakap nih...

kingbinjai said...

indera : terima kasih kerana menyokong

bp : ha ha

amanitium said...

macam pernah aku dengar je dalam kereta wira biru kehijauan ayat tu. haha.

kingbinjai said...

ha ha. oit oit hijau la bukan biru!

esis said...

yooosss

kingbinjai said...

yoshhh

arianna adrizal said...

kebebasan tanpa batasan.. hmm, dulu2 iklan pun ada guna phrase tu.

mungkin bebas dr benda2 lain tp tidak dr dosa.

kingbinjai said...

ya betul

gitartong said...

erm..

Raiedzall said...

kebebasan tanpa batasan hanya milik Tuhan semata-mata.

Amiene Rev said...

manusia yang bebas ialah manusia yang tahu mengawal kebebasannya.

manusia yang tidak tahu mengawal kebebasan adalah hamba kepada kebebasan itu sendiri.

kingbinjai said...

gt : erm

raiedzall : no komen.

amiene rev : salah tu. manusia yang bebas adalah manusia yang hidup dan matiya untuk Allah.

kurekure said...

kalau batasan tu wujud,bukan ke takde kebebasan?adeh kompius lak aku.....anyway menjawab soklan ko,kete kete tu ade kotak,nanti aku box kan dalam kotak besar.sekian terima kasey

kingbinjai said...

islam meletakkan batasan dalam kebebasan. macam mana tu? mahu pertikaikan?

ko buh dalam kotak besar nanti imigresen tak check kah?