Wednesday, August 16, 2006

3 Minggu

Aku terima surat dari HR hari ini. Ya! Ya! bukan pasal naik gaji. Pasal aku kena posting ke Subang selama 3 minggu alahai.

Aku jumpa HOD aku hari ni tanya sikit sikit pasal kerja yang bakal menanti aku di Subang. Segala penerangan dia tak melekat walau satu aksara pun dalam kepala aku.

"Encik Asin, saya taknak lah pergi Subang." aku.
"Kenapa?"Encik Asin HOD
"Kalau saya pergi Subang saya tak boleh masuk internet, bila saya tak dapat masuk internet saya tak boleh check blog, bila saya tak dapat check blog, saya tak keruan la Encik Asin." aku

nota : perbualan di atas hanya berlegar di dalam kepala aku saja.

Agak agak korang kalau aku cakap camtu kat HOD aku, adakah dia akan menaruh belas kasihan kepada aku?

16 Bangsawan Menatang Sembah:

ontahsapo said...

cubalah, mungkin kau akan dinaikkan pangkat..

kingbinjai said...

ahahhaha tak sempat la amanitium nak jadi pengomen pertama hahahaha

os : terima kasih. :)

amanitium said...

cheh cheh, laju gile..!

selepas ini, siapa yang dapat komen pertama, kene jerit hoyeh kuat2. haha.

kau jangan buat macam tu. nnt ko akan dikenakan posting subang mandatori selama setahun, mau aku gersang tak baca blog kau kingbinjai. haha.

p/s: asosiasi roda hitam. ok tak?

jarri said...

hahah. aku setuju ngan amanitium

kingbinjai said...

amanitium : hahahaha terima kasih. asosiasi? takmo la susah bak sebut. aku sms ko semalam dapat tak? bole yang itu?

jarri : terima kasih.

Sikenit Comel-AminBakish said...

king, sebagai nak membuktikan jati diri blogger yang tegar, 3 minggu pun kena taruk isen gak tau...hehehe..

Indera said...

Aku rasa engkau akan dapat Kartu Cinta dari HOD engkau (warning letter atau reminder sekurang-kurangnya).

P/s Aku bukan tukang cari nama. Mana tau ada peluang kecik-kecik untuk engkau. Engkau nak..??

kingbinjai said...

sikenit : insyaAllah

indera : menarik! emel aku kingbinjai@gmail tapi aspek apa ha? takleh gak nak semborono

fiqroorganisma said...

king, siapkan 3 minggu nye isen, pastu kitorang bace ikot hari2, hahahahhaha =p

kingbinjai said...

hahahhaa pandaila ko!

arianna adrizal said...

kehkehkeh.......... cerita ni lebih enak dr sarapan pagi!!

kingbinjai said...

ahahaha

.:HalogamoRa:. said...

ha ha bro! sume facilites internet lu bakal di tarik.

lebih ikut je arahan.

kingbinjai said...

baik!

queserasera said...

hehe.. ikut aje le. slmt berjaya (melawan perasaan nk cek blog, ngiahahaha)~!!

kingbinjai said...

timekasih