Wednesday, August 02, 2006

Cinta Pada Pandangan Mataku

cinta adalah
keindahan seni yang berserabut
seperti gambar 3 dimensi
kau tidakkan tahu apa di dalamnya
selagi tidak kau telaah ia

juga bagai
komet yang menghentam dada bumi
roket yang membelah dada langit
dan laksana petir yang mengempur malam
ianya pekak dan buta
ia milik kau dan aku
seterang putih awan
sebersih kapas berterbangan
cinta itu buah fikiran
pada apa yang kau lihat
cinta itu pemenang pada segala galanya
pada hati kau ia bertapak
juga pada bumantara dan butala

lahirnya dengan pelbagai wajah
kerana ia datang dari serata tempat
yang indah itu janganlah dirosakkan
kegembiraan itu tak perlulah disedihkan
cinta itu kedamaian
ah, bergaduh juga kita sekali sekala
itu baja untuknya mekar

bukalah pintu
kerana cinta itu adalah tetamu
yang datang membawa
kebahagian, keinsafan dan kemakmuran

p/s: aku ada temuduga hari ini, doakan kejayaan aku.

10 Bangsawan Menatang Sembah:

gitartong said...

selamat di temuduga. tips: jangan mengurat penemuduga kalau penumuduganya perempuan

kingbinjai said...

alaaaaaaaaaaaaaa boleh laaaa

jamri said...

ko nak temuduga kena baca ayat penunduk heheheheh,....

kingbinjai said...

apanya ayat tu? bagi la boleh minah minah kat situ sentiasa tunduk hahahahah

blackpurple said...

Semoga berjaya... Kalau ada rezeki tak ke mana tu KB...

amanitium said...

temuduga apa king? kenaikan pangkat? wah, kalau naik pangkat boleh la belanja aku. haha.

kel@mbu said...

gud luck bro..
jatuh cinta indah..
jatuh tangga.. adoiii.. sakit la...

Lan Rambai said...

gud luck king.. ingat mesti dapat no. 1... kalau tak.. no. 2 pun takper.. no. 3 pun ok jer... dan no.2 seterusnya lahh hahaha.. jiwang sungguh entri ini hehe

fusarium solani said...

abang king, good luck aaaaaaaaaaaaa!temuduga aper?

kingbinjai said...

bp : terima kasih

amanitium : bukan naik pangkat interview keje baru hehehehe ko nak banjer aku takyah la tunggu aku naik pangkat skang pun boleh

kelambu : terima kasih, jangan main kat tangga kan dah jatuh

lanrambai : terima kasih, hehehe jiwang ke? aku rasa cam biasa je hehehehe

kulat comel : terima kasih, interview keje baru

p/s : abis interview dah pun hahahaha tapi tak dapat update server slow!!!